Ada Koller Hagness og Eva Krogvig - ordner traktkantareller!
Ada Koller Hagness og Eva Krogvig - ordner traktkantareller!
Innhold til kurven - noen fant flere!
Innhold til kurven - noen fant flere!
Ada kan sitt fag - kunnskapsrik foreleser!
Ada kan sitt fag - kunnskapsrik foreleser!

Sopp tur i Moskogen 27.september

Sopptur med masse ny kunnskap - kjekt og få en ny gjennomgang!

Vi møttes med kurvene våre til sopptur kl. 17.30. Da var det bare og traske til skogs og se hva en fant. Litt seint på året kanskje, men vi oppdaget at de drevne fant sopp som vi andre ikke så. De gule bladene forstyrret oss uerfarne som nok heller ikke viste helt hvor vi skulle se!

Vel tilbake på standplass var nydelig soppsuppe med traktkantareller på bålvarmen og vi nøt den varme suppa sammen med fersk hjemmebakst og god stemning.

Vår eminente soppkjenner Ada Koller Hageness stod for demonstrasjon og gjennomgang av soppen vår. Vi fant ikke mange i kurvene våre og disse fikk sin dom Dessuten hadde Ada plukket mange forskjellige sopper og alle fikk en gjennomgang. Litt tryggere på hva vi skal se etter er vi nok etter gjennomgangen, men sopp er litt vanskelig. Så vi satser nok kanskje mest på de 5 sikre som er kantarell, matriske, fåresopp, matblekksopp og blek piggsopp.

Vi fikk etter hvert besøk av yttergrensa til stormen Karl og da ble det både mørkt, regn og vind. Det gjorde at vi 15 som var tilstede spiste eplekake og kaffe mens vi kjente litt på naturkreftene og priste oss lykkelige for at vi ikke var nærmere sentrum av stormen.

Bygda i bevegelse

Friluftsprosjektet "Bygda i bevegelse" gir Bygdekvinnelagets lokallag sjansen til å ta med seg bygdefolket på tur og få hele bygda i bevegelse gjennom 2015 og 2016. Med årstidene som utgangspunkt er målet å gi folk positive opplevelser og mestring ute i naturen og med fokus på turglede og god utemat.

Takket være frivilligheten og dugnadsånd har de fleste lokalmiljø her til lands noen tilrettelagte stier, bål- og rasteplasser, lett tilgjengelige fiskevann og mye flott nærnatur med muligheter for sanking og høsting. Arrangerer ditt lokale Bygdekvinnelag fire turer gjennom de fire årstidene, kan dere søke om 8000 kroner i støtte. Midlene kan brukes til å leie inn lokal guide (det er mange dere kan samarbeide med lokalt), til annonsering, transport, innkjøp av råvarer og turutstyr som bålpanner og lignende. Lokallag oppfordres til å søke støtte så tidlig som mulig.

Turene må: 

- være åpne for alle

- ta utgangspunkt i bygda

-være lavterskel

- ha kurs i sunn utemat på minst to av turene, og sanking/høsting som en sentral del av turopplegget.

Bygda i bevegelse har fått midler fra Gjensidigestiftelsen.

Bli medlem