De 9 deltakerne kom seg med buss og bane fram til Nyland. Gruppa besøkte bakeriet Godt brød i Torgbygget. Dette er et økologisk bakeverksted som baker og selger smakfullt bakverk. I et rom med bilder av eltende hender på veggene, spiste vi gode smørbrød med kaffe til. Deretter begynte vandringen langs Akerselva mot Grünerløkka. Ved elva har det gjennom tidene vært mye virksomhet: sager, møller, tekstilindustri, maskinproduksjon, spikerverk, gjærfabrikk, såpefabrikk, seilduksfabrikk, mekanisk verksted. Vi kunne glede oss over fint vær og nyte turen. Elva har vært svært forurenset, men er nå ren og idyllisk, omgitt av store løvtrær. Noen steder så vi ender som svømte i elva. Vi passerte mange broer undervegs. Mange tidligere industribygninger er bevart med nytt innhold. Ett eksempel er Glads mølle, Akerselvas eldste bevarte fabrikkbygning, som i dag huser et trykkeri.
Undervegs stoppet vi litt ved Hønse-Louisas hus. Hønse-Louisa er en av Oscar Braathens oppdiktede personer fra fabrikkarbeiderskenes miljø, som forfatteren kjente godt. Huset har i virkeligheten vært en sagmesterbolig. Vi tok en titt på bysten av Oscar Braathen og skulpturen av fabrikkjentene på Beierbrua. Gruppa tok en liten tur innom Mathallen. Der var det et yrende liv og et mangfoldig tilbud av mat og drikke.
Nedre Foss gård var siste stopp. Denne gården har en lang historie. Rundt år 1200 var det kvern her, tilhørende klosteret på Hovedøya. Gårdene har hatt mange eiere gjennom tidene og stor møllevirksomhet. Nå er det bebyggelse på det meste av gårdens areal. Hovedbygningen har restaurant, bryggeri og møte- og selskapslokaler. Vi spiste brunch her. Måltidet bestod av mange smakfulle småretter og en deilig marsipankake til dessert. En fin avslutning på turen før vi spaserte til bussterminalen for retur til Gjerdrum.