Bøker kan være gode venner
Bøker kan være gode venner

Digital lesesirkel

Er det noen som vil være med å diskutere bøker på Teams? Samme hvem du er eller hvor du bor, så kan du delta.

Det er noe eget med å møtes fysisk, men så lenge det er vanskelig, så kan vi prøve en digital variant av lesesirkel. Det kan for så vidt by på flere fordeler det også.  En sparer reisetid, og en kan delta selv om de andre bor langt unna. Og en slipper å styre med servering og husvask når det er «sin tur» til å ha møte.

I første omgang tenker vi oss at deltakerne blir enige om en bok og at en «møtes» tre-fire ganger for å diskutere den boka. I klassiske studieringer om litteratur har det vært vanlig å snakke om personskildringer, litterære virkemidler, hva forfatteren egentlig ønsker å formidle, hva boka har av miljøskildringer, etc. Hva som er naturlig å ta opp, vil være avhengig av hva slags bok en har valgt. En reiseskildring vil gi andre spørsmål enn en klassisk roman eller en biografi.

Er det noen som vil være med? Det er absolutt en fordel om du har tilgang til Teams, men om du ikke har det, men gjerne vil delta, så klarer vi vel å finne ut av det også. Her finner du kontaktinformasjon. Ta kontakt og fortell hva du heter og hva du kan tenke deg å lese. Det kan være helt ny litteratur eller en gammel klassiker. En TV-serie som nylig har gått på NRK bringer tanken hen på «Stolthet og fordom» av Jane Austen. Mange kjenner denne historien fra TV-serier eller film, men hvor mange har lest boka som kom ut i 1813?  Kanskje du heller vil lese nyere norsk litteratur som de historiske romanene «Søsteklokkene» eller «Hekneveven» av Lars Mytting, eller ny samtidslitteratur som «Full spredning» av Nina Lykke? Eller kanskje noe helt annet?

Tilbudet er åpent for alle. Om du bor på New Zealand eller i California, kan det bli litt problematisk å finne et klokkeslett som passer å treffes, men det får vi også forsøke å løse. I Norge har i det minste alle samme tid, så det bør gå greit. Er du med?

Bli medlem