Til ære for husstellærer Ingrid Espelid Hovig og etnolog Astri Riddervold, som begge har vært unike formidlere av norsk mat og matkultur, skal årets pris gå til en person som viderefører arven fra deres virke.
Norges Bygdekvinnelag har foreslått Kari Støfringsdal som vår kandidat til denne matkulturprisen.
Etter en åpen nominasjonsprosess har styret i Stiftelsen Matmerk valgt ut fem kandidater fra 23 foreslåtte. Hvem som vinner avgjøres av folkets og fagjuryens stemmer, som teller likt.
Folkets stemme er oss, og nå er det viktig at vi støtter opp om nominasjonen til Kari Støfringsdal gjennom å stemme. Stemme på kandidatene kan du gjøre ved å trykke her. Stemmegivningen lukkes 31.10.2019.
Her kan du lese hvorfor vi mener at Kari Støfringsdal er en verdig kandidat:
Kari Støfringsdal (1947) er bonde og utdannet faglærer i husstell ved Statens husstellærerhøgskole på Stabekk, og har lang erfaring med kunnskapsoverføring gjennom kurs- og foredragsvirksomhet. I dag driver Kari bedriften Fjordamattunet. Her tilbyr hun kurs for ulike målgrupper blant annet kurs for salgs- og serveringsbedrifter. l 2014 deltok hun i TV2 programmet Barnas restaurant som formidler og ekspert på tradisjonsmat. Kari Støfringsdal er matkontakt for kompetansenavet i Aurland.
Kari Støfringsdal har gitt ut flere kokebøker blant annet Fjordamat (2008) og Ta kaka (2014).
De siste årene har Kari bidratt faglig og organisatorisk i etableringen av Norges Bygdekvinnelags nye nettsted norsktradisjonsmat.no. Hun har vært med på å etablere og gjennomføre prosjektet Tradisjonsmatskolen, gjennom sin rolle i prosjektets faglige arbeidsgruppe.
I 2018 ble Norges Bygdekvinnelag akkreditert av UNESCO som rådgivende organisasjon for sin kunnskap om og formidling av tradisjonsmat i Norge. Karis store, solide bidrag til arbeidet med mattradisjoner i Norges Bygdekvinnelag har vært en viktig del av arbeidet med å følge opp og ivareta organisasjonens status som rådgivere.
I sitt arbeid og engasjement over mange år har Kari Støfringsdal på en glitrende måte bidratt til økt interesse og kunnskap om å lage mat fra bunnen av basert på lokale råvarer og tradisjoner.