Norsk Tradisjonsmat

12. juni hadde Vestfold Bygdekvinnelag invitert til informasjonskveld for NBK`s nye prosjekt Tradisjonsmat.no . Det var invitert til en presentasjon av prosjektet, gjennomgang av oppskrift skjema og opplæring i hvordan man kan ta gode bilder av mat.

13 bygdekvinner fra Vestfold i tillegg til fylkesstyret var samlet på Bondelagskontoret på Gjennestad.

Vi hadde besøk av Gunn Jorunn Sørum fra NBK. Hun er prosjektleder for prosjektet norskTradisjonsmat.no og Tradisjonsmatjakta. Hun gav oss en grundig orientering om prosjektet, som har en målsetting å bli den største nettsida med tradisjonsmat i Norge. Den skal være tilgjengelig for alle, og skal være enkel å bruke. Dersom vi skal nå denne målsettinga er det viktig at medlemmene sender inn oppskrifter fra sitt lokallag.

Vi fikk derfor en gjennomgang av hvordan vi kan bruke oppskrift skjemaet som ligger på NBK`s hjemmeside bygdekvinnelaget.no, under fanen tradisjonsmat. Den er lett å bruke og gir god veiledning underveis. Alle lokallagslederene har fått tilsendt en veileder for utfylling av dette skjemaet, sammen med informasjon om prosjektet.

Så tok Gunn Jorunn oss med på ei økt med veiledning og praktiske tips når vi skal lage foto til oppskriftene vi sender inn! Det ble stilt div. utstyr til disposisjon til bruk ved anretning av matretten før fotografering. Alle deltagerne fotograferte i fire «stasjoner» og det ble brukt aluminiumsfolie og div. duker/håndklær for å oppnå ønsket lysforhold på fotoet.

Vi fikk en morsom økt med matfotografering. Styremedlemmene i Vestfold hadde med seg hver sin matrett som nå skulle fotograferes. Tips fra Gunn Jorunn var :

  • Bruke dagslys. - - viduslys - kveldslys på denne tida av året er ideelt.
  • Skru av alt lys inne.
  • Vi brukte aluminiumsfolie for å få riktig refleks på lyset.
  • Vi brukte også en håndkle eller duk for å skjerme hvis lyset var for sterkt (direkte sol).
  • Det var ikke lov å bruke blits.
  • Ta bilder nærme og på skrå - ikke rett ovenfra.
Tradisjonsmatjakten.

Bygdekvinnelaget ønsker å vise fran så mye som mulig av det norske tradisjonsmatmangfoldet. Derfor oppfordres alle lokallag til å bidra med minst en oppskrift hver i løpet av 2017. Det er denne oppskriftinnsamlinga vi har kallt Tradisjonsmatjakten.

Bli medlem