Årsmøtet ble åpnet ved leder Lise Øvernes og som vanlig ble bygdesangen sunget. Ann-Merethe Nilsen, leder i Hamarøy og Tysfjord Bygdekvinnelag, ønsket velkommen til årsmøtet og uttrykte sin glede over å få være vertsskap for årsmøtet. Det var åtte lokallag fra Nordland som var representert.
Ordfører Jan Folke Sandnes ønsket velkommen til Innhavet, til Hamsunds rike. Han tok oss inn i det Hamarøy er, om bygdene rundt i kommunen, om utfordringer og muligheter. Sandnes snakket om bygdekvinner som pådriver for bygdene, og hva som kjennetegner et livskraftig samfunn; naturresursser, det flerkulturelle og et overskudd av kvinner. Sandnes anmodet oss om å ha fokus på viktigheten av at bygdene blir bevart og at kvinnene er der, i en tid hvor mange kvinner flytter inn til byene.
Årsmøtet fikk hilsen fra 4H ved Miriam Ottesen, fra Fylkesstyret i Nordland Bondelag ved Ann-Merethe Nilsen og fra Hamarøy og Tysfjord Bondelag ved leder Per Ivar Lauvmann. Lauvmann fortalte hvordan det stod til med landbruket i Hamarøy og Tysfjord, hvor han håpet at landbruket ble satt mer pris på i fremtiden og at jord ble tatt i bruk i større grad enn det det gjør i dag, særlig dersom vi ser de utfordringer som er i landbruket ellers i verden i form av f.eks tørke.
Det ble under årsmøtet behandlet vanlige årsmøtesaker og det ble skrevet resolusjon. Resolusjonen blir videresendt til media. Årsmøtesakene ble drøftet og alle saker ble godkjente, men med sine merknader. Leder i Nordland, Lise Øvernes, holdt sin tale til årsmøtet.
Også i år var vi beriket med besøk fra sentralstyret i Norges Bygdekvinnelag. Denne gangen var det Irene Furulund som kom på besøk. Hun informerte om det som var jobbet med i året som var gått og satsingsområdene for kommende år. I år vil det være en ny aksjon som heter; "Bygg-bli med!". Denne aksjonen kommer til høsten og har fokus på helsegevinsten ved bruk av bygg.
Børge Strandskog holdt årsmøteforedrag om flyktningelos og eneboer Anna i Makkvatnet. Anna i Makkvatnet var ei sterk dame som jobbet som ung jente som tjenestejente på Kråkmo. Der ble hun kjent med Knut Hamsun, og de to hadde et spesielt forhold til hverandre. Strandskog fortalte om hennes liv, som hun store deler av levde ved Makkvatnet. Anna var flyktningelos under krigen og selv om hun var eneboer, så var hun veldig sosial av seg.
Lørdags kveld var det festmiddag, tre retters, laget av lokale råvarer. Det var underholdning med linedance av Kjeldressjentene, sang og underholdning av Turid Sørdal og Kari Sørvaag.
Nordland Bygdekvinnelag takker for et flott opphold ved Hamarøy Hotell og for et strålende vertsskap av Hamarøy og Tysfjord Bygdekvinnelag.